Ако притежавате актуален телефон от Asus, със сигурност ще искате да научите плановете на компанията за ъпдейт до Android 12 в близко бъдеще. За съжаление обаче единствените модели на Asus, които ще бъдат обновени до Android 12 преди края на годината, са само тези от серията ZenFone 8. Asus не дава точна дата, но обещава, че това ще стане до края на декември.

На свой ред Asus ROG Phone 5 и 5s, които са сред най-добрите геймърски телефони на пазара, ще бъдат обновени до Android 12 през първото тримесечие на 2022 г. Ако пък разполагате с Asus ROG Pone 3 или модел от серията ZenFone 7, ъпдейтът трябва да дойде в даден момент през първата половина на 2022 г.    

Asus обещава, че ъпдейтът ще донесе всички основни промени, които Google включи в Android 12 заедно с подобрения, свързани с живота на батерията и производителността на собствения си интерфейс ZenUI. Той ще добави по-изчистени менюта и повече опции за модификация.

В момента тече бета-програмата на Asus за ZenFone 8, която трябва да изчисти всички бъгове, преди стабилният ъпдейт да бъде пуснат през декември.

Снимка: Asus

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове: