Windows 11 носи най-голямата промяна в операционната система на Microsoft от 2015 г. насам. Особено интересна е опцията Windows 11 да поддържа Android приложения, така както Windows 10 поддържаше Linux. Това обаче не беше налична към премиерата на Windows 11 опция, но сега вече може да я тествате в нейната бета-версия.

Платформата Android Subsystem в Windows 11 към момента поддържа само 50 Android приложения, подбрани специално от Microsoft вероятно с идеята, че те ще работят веднага на компютри с Windows 11. За момента всички те идват от  магазина за приложения на Amazon.

Microsoft обещава, че с времето ще добави още, така че е възможно в едни момент целият каталог на Amazon App Store да бъде наличен за Windows 11. Междувременно, ако 50 приложения не са ви достатъчно, може да заредите APK файлове с ръчни команди. Това със сигурност не е най-лесният начин, но поне няма да бъдете ограничени до това, което се предлага официално. Разбира се, трябва да знаете, че така инсталираните приложения нямат гарантирана съвместимост.

Ако имате РС с Windows 11 и сте любопитни да пробвате някои Android приложения на него, включете се в канала за бета-ъпдейти на Insider Program – поне докато функцията не стане достъпна в стабилната версия на Windows 11.   

Снимка: Microsoft

Виж още: Tesla Cyberquad ще бъде най-безопасното ATV в света

 

Тагове: