Очаква се Google Pixel 6a да дебютира скоро, а нов теч предполага, че ще бъде достатъчно мощен, за да се конкурира със самия Pixel 6. Според изтекъл списък на Geekbench, забелязан от Android Headlines, Pixel 6a побеждава стандартната версия на телефона както в едноядрен, така и в многоядрен резултат от тестовете.

Разликата между резултатите е минимална, което може да означава, че Pixel 6 би победил Pixel 6a, ако трябва да проведете теста няколко пъти. Tова все още означава, че Pixel 6a ще бъде мощен конкурент, като се има предвид, че вероятно ще е на много по-ниска цена от стандартния Pixel 6. В информацията се казва, че Pixel 6a ще разполага с 6 GB RAM, докато Pixel 6 идва с 8 GB RAM.

Сред останалите изброени функции са чипсет Tensor, който видяхме като дебют в Pixel 6 и Pixel 6 Pro. Базата данни също така потвърждава, че устройството ще поддържа Android 12, което не е голяма изненада. Освен това е посочено и кодовото име на телефона, а именно Bluejay. Целият този теч на Geekbench може и да не е напълно изчерпателен в твърденията си, но предвид, че кодовото име вече бе цитирано няколко пъти, може би този сравнителен анализ е сравнително точен.

Някои спекулират, че Pixel 6a ще пристигне по време на изложението Google I/O 2022, което започва на 11 май. Това е и мястото, където очакваме да чуем много повече за Android 13, а също така може да получим някои новини за продукти, за които се говори отдавна, като например Google Pixel Watch.

Снимка: Google

Виж ощеPlay Store скоро ще крие стари приложения от съображения за сигурност