Малко след смъртта на Стив Джобс през 2011 г. на пазара се появи биографията му, написана от Уолтър Айзъксън. И до този момент тя се счита за едно от добрите заглавия в жанра, а американският писател и журналист определено е доказалал разказваческите си умения през годините: други негови творби са биографиите на Леонардо да Винчи, Бенджамин Франклин, Алберт Айнщайн и американската биохимичка Дженифър Дудна, която е известна с работата си в редактирането на гени CRISPR. По идея на Арън Соркин биографията на Джобс получи своята филмова адаптация, с участието на Майкъл Фасбендер и режисирана от Дани Бойл.  

Наскоро стана ясно, че Айзъксън се е посветил на историята на живота на Илон Мъск. Още през юни Fox Business съобщи, че известният писател е разговарял с Мъск за възможността да напише книга за него. Тогава авторът все още не беше взел решение, но сега Мъск потвърди в Twitter, че Айзъксън пише неговата биография, обхващаща работата му върху Tesla, SpaceX и „общи събития“ от живота на ексцентричния милиардер. Макар да не отговори на съобщението на Мъск, Айзъксън пусна отново в своя Twitter профил съобщения, свързани със SpaceX очевидно намеквайки, че бизнесът на Мъск е от интерес за плановете му.

 

Всъщност вече има официална публикувана биография за предприемача, озаглавена "Илон Мъск: Как милиардерът, изпълнителен директор на SpaceX и Tesla, оформя нашето бъдеще". Тя е написана от Aшли Ванс и е публикувана през 2015 г. Оттогава обаче Tesla пусна Model 3, който стана най-продаваният електрически автомобил в света. Малко по-късно, през 2015 г., SpaceX за първи път постигна успешното кацане и възстановяване на първия етап на ракетата. През 2017 г. частната космическа компания влезе в историята, когато успешно стартира за първи път своята ракета Falcon 9 за многократна употреба.

Четири години по-късно SpaceX изстреля четирима астронавти до МКС на капсулата Dragon, използвана в предишна мисия върху повторно използвания бустер Falcon 9.

 

Снимка: Flickr

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч