Apple пусна нова реклама, наречена 911, която акцентира върху възможността на Apple Watch да спасява човешки животи в спешни случаи. Краткото видео се върти около трима души на име Аманда, Джейсън и Джим, всеки от които успява да набере 911, използвайки Apple Watch, и ние, зрителите, ставаме свидетели на откъс от техните драматични разговори с диспечера, като в случая на Аманда например нейната кола се е обърнала и се пълни с вода.

За щастие рекламата завършва със спасението за броени минути на всичките трима участници.

„Това са само три от многото невероятни истории, когато хора намират помощ, използвайки Apple Watch“, гласи придружаващият текст.

Рекламата намеква, че покупката на Apple Watch може да спаси животи при инцидент, когато нямате достъп до вашия iPhone, защото може да наберете 911 от китката си. Apple Watch има SOS функция, която се активира с натискане и задържане на страничния бутон на часовника и прокарване на пръста върху SOS иконата, която се повява на екрана. Важно е да знаете, че ако имате Apple Watch без мобилен интернет, SOS функцията изисква или iPhone наблизо или вашият Apple Watch да е свързан към позната WiFi мрежа.

Снимка: Apple

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)