BlackBerry обяви нова лицензионна сделка, чиято цел е да осигури устройства с едноименната марка на повече от един милиард души в Индия и съседните пазари, съобщи Venture Beat.

Новината идва едва четири месеца след като канадската компания спря собственото производство на смартфони и се преориентира към софтуера. Първата ѝ сделка след това бе да даде лиценз на съвместното начинание BB Merah Putih за продажба на телефони в Индонезия, където по традиция марката се продава доста.

През декември BlackBerry предостави подобен лиценз, но вече за цял свят на TCL Communication. Новата сделка е с индийския телеком Optiemus Infracom, който получи правото да проектира, произвежда, продава, рекламира и поддържа устройства с марката BlackBerry в Индия, Шри Ланка, Бангладеш и Непал.

"Това е пазар на над 1.5 милиарда души, много от които никога не са притежавали смартфон", обяви Алекс Търбър, шеф на мобилното подразделение на BlackBerry. Неговата компания ще продължи да осигурява пачове по сигурността на устройствата.

Виж още: Изтекла снимка на калъф за Samsung Galaxy S8 показва интересна вероятност

Тагове: