BlackBerry вече навлезе на пазара на Android телефони, но сега компанията се надява да предизвика интерес и със своя софтуер. Тя обяви, че от днес пуска платформата BlackBerry Hub + за голям набор от Android телефони, давайки по този начин възможност на Android потребителите, които нямат хардуер на BlackBerry, да опитат социалната и организационна платформа.

На практика BlackBerry Hub + е инструмент, който събира на едно място вашите имейли, съобщения и известия от социалните мрежи. Целта е вашите дигитални комуникации да бъдат максимално улеснени, така че да виждате и отговаряте на съобщения и имейли, без да трябва да прескачате от приложение на приложение. BlackBerry Hub + ще бъде безплатно за първите 30 дни, след което, ако решите да продължите да го използвате, може да избирате между безплатна версия, поддържана с реклами, или платена версия за 99 цента на месец.

Все пак има и една малка уловка – за момента приложението ще бъде налично само за Android потребители с Marshmallow, макар че компанията се надява да предложи поддръжка и на Lollipop устройства, уточнява Slash Gear.Виж още: Android 6.0 Marshmallow надмина 15% пазарен дял, но лидери си остават KitKat и Lollipop