Google стартира платформата Android One през 2014 г., за да осигури на потребителите от развиващите се страни достъпни и в същото време надеждни бюджетни телефони. Поради тази причина Android One моделите традиционно се произвеждат от малки компании като Micromax, Cherry и QMobile, но постепенно програмата се разпространи и до други точки на света, включително Турция, Испания и Португалия, пише GSM Arena.

С пускането на своите Pixel телефони Google направи заявка за високобюджетния сегмент на пазара и мнозина очакваха, че това ще означава край на евтината Android One програма. Точно обратното – компанията ще продължава да я развива и следващият пазар, който ще я получи, ще бъдат Съединените щати.

Източници, близки до компанията, твърдят, че е много малко вероятно Google сам да произвежда Android One телефоните за САЩ. Вместо това очакваният производител е LG, но е възможно да се присъединят и други компании. Първите Android One телефони за САЩ трябва да се появят преди средата на годината, като за момента все още не знаем нищо за техните технически параметри.

Виж още: Motorola - печеливша? По-трудно от очакваното, признаха от Lenovo

Тагове: