MSI се готви да разкрие нов уникален лаптоп за създаване на съдържание на CES: Creator 17. Моделът е първият в света лаптоп, който притежава нова революционна технология - Mini LED дисплей, осигуряващ върхова точност на цветопредаването за максимален реализъм.

Mini LED дисплеят на Creator 17: сертифициран по стандарта HDR 1000

HDR означава висок динамичен обхват и значително разширява параметрите на картината в две основни направления – контрастно съотношение и цветова точност. Mini LED дисплеят на Creator 17 за момента е единственият панел в лаптоп, който може да постигне високия динамичен обхват (HDR) по стандарта 1000 и да постигне пикова яркост на белия цвят от 1000 нита. Причината HDR да изглежда далеч по-добре е, че технологията осигурява изображение с изключителна яркост с високо ниво на контраст между светлите и тъмните области на екрана, като същевременно се възползва от повече цветове, за да създаде много по-реалистична картина. Така например едно заснето HDR изображение може да бъде възпроизведено само на HDR панел, в противен случай творението ви може да страда от изкривяване на цветовете, ако яркостта на дисплея не достига нужните нива.

Creator 17 пресъздава естествени цветове и осигурява водещо реалистично преживяване

Със стандарта HDR 1000 дисплеят на Creator 17 може да възвърне истинските цветове на обекти от заобикалящия ни свят. Лаптопът предлага 4K резолюция за по-реалистично зрително преживяване и широка цветова гама, покриваща 100% от DCI-P3, която спомага за постигане на близка до реалността точност на цветове. Допълнителна полезна възможност за творците е поддръжката и на Display P3, което дава на потребителите максимална гъвкавост в различни сценарии, в които те презентират работата си.

Следващо поколение LED: по-малки източници на светлина водят до големи подобрения при дисплеите

Следващото поколение прави скок в бъдещето на дисплей технологиите, при което сегашните дисплеи с подсветка отстъпват на модели със самостоятелно излъчване с много по-проста структура. Както подсказва името, по-просто обяснено, Mini LED подсветката е по-тънка, миниатюрна, подредена в блокове, което допринася за еднородността на излъчваната светлина и така превъзхожда предшестващите реализации. Mini LED дисплеят на MSI Creator 17 има предимството на подобрената енергийна ефективност, намалена дебелина и по-оптимално светлинно излъчване. За подобрено качество на изображението, особено в контекста на HDR, се нуждаете от локално затъмнение. Creator 17 предлага гъвкавостта на повече от 240 зони с пълно локално затъмнение или осветяване на конкретни области от изображението – в идеалния случай той е способен да затъмни всеки пиксел в достатъчна степен, за да създаде впечатляващо контрастно съотношение, което може да бъде автоматично настройвано при изобразяване на движения във видео.

Водещите иновации на MSI Creator 17 дебютират на CES

Освен изключителния Mini LED дисплей тънкият, но мощен MSI Creator 17 предлага най-новото при процесорите и графичните чипове и осигурява всички необходими портове, включително Type-C конектор, който поддържа изход на външен дисплей в 8K резолюция. Лаптопът е снабден още и с най-бързия в света UHS-III SD четец за карти, достигащ скорост на четене от 624 MB в секунда. Thunderbolt портът поддържа до 27W (9V/3A) захранване за зареждане на мобилни устройства. Всички тези функции ще осигурят безпроблемна работа на професионалните творци и ще им позволят да създават и споделят великолепни моменти. Водещите върхови иновации в Creator 17 ще направят своя дебют на тазгодишния CES.

Вижте още: MSI Optix MAG271CR – 27-инчов красавец на разумна цена (РЕВЮ)

Тагове: