MAIC е домашен умен персонален асистент с дисплей. Произведен от гръцка компания, най-голямото му предимство е, че той е локализиран за България - женският аватар на устройството говори и приема команди на български със завидна точност. Да не се лъжем - това разширява доста потенциалната му аудитория в България.

Прочети още: Най-добрите телевизори за филми и игри за 2019

Компанията, която е разработила устройството, се казва MLS, a MAIC e съкращение от Мls Artificial Intelligence Center. Асистентът върши работата си - да ви помага вкъщи, без да се налага да прекъсвате дейността си или да ставате от дивана да си вземете таблета. Но прави и нещо повече. Чрез него можете не просто да търсите в Google, но и да получавате съвети под формата на разговор, да ползвате Spotify, Netflix, Skype, да правите видеоразговори, да си пускате музика и други клипове от YouTube или радио от цял свят, да ви разказва хороскопи, да ви забавлява и да ви бъде донякъде събеседник (например с позитивни съвети и мисли), да занимава децата ви с анимации и детски песнички, докато имате друга работа, да ви диктува рецепти за готвене или да ви препоръча най-близките обекти от интерес (ресторанти, аптеки, бензиностанции, клиники и т.н.). Освен всичко MAIC може да се свърже с други умни устройства в дома ви и така да направи възможно да управлявате осветлението и отоплението си с гласови команди на български. На българския сайт на MAIC ще намерите подробности за всички поддържани функции, както и списък с поддържаното смарт оборудване. Посочената във видеото цена е промоционална при избрани онлайн търговци в момента, в който правим ревюто. 

Вижте какво се получи, като го тествахме с различни въпроси и задачи - от прогнози за времето през готвене до енциклопедична информация и радиостанции от цял свят.