Още през март Google с гордост обяви, че Chrome е най-бързият браузър на macOS, потвърден от собствения инструмент за сравнителен анализ на Apple – Speedometer. Инструментът се използва за тестване на реакцията на браузъра.

Днес компанията изтъкна по-впечатляващи постижения за своя браузър, заявявайки, че Chrome на Mac вече е с 20% по-бърз, отколкото през март.

Съобщава се, че Chrome е отбелязал над 360 точки този път, което е 20% увеличение спрямо 300-те точки, които отбеляза преди три месеца с Chrome 99.

Въпреки това поради липсата на специална публикация в блога подробностите относно подобренията в производителността са неясни. Знаем, че Safari отбеляза 277 точки за миналия път, и можем да предположим, че Chrome 102 – пуснат преди няколко седмици – този път е отбелязал 360 точки.

Докато чакаме допълнителна информация, трябва да обобщим, че ползите от производителността в Chrome 99 се дължат на техниката за оптимизиране на изграждане на ThinLTO, компилатора V8 Sparkplug и кратките вградени повиквания. Остава да видим какви промени са довели до последните печалби.

Chrome дебютира за Мас през далечната 2008 г.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеMozilla ще предлага офлайн преводач

 

Тагове: