Cinema 3D телевизорите 47LW5500-ZE и 47LW550T-ZE са първите в Европа, получили отличието „Ниски въглеродни емисии“ (Carbon Reduction Label) – програма, която определя ниските нива на въглеродните емисии.

Усилията на компанията са насочени по посока намаляване на отделяното количество карбон във всички етапи от живота на продукта – от производството до разпространението и употребата му.

Компанията се фокусира върху намалената консумация на електроенергия на телевизорите си. Със Smart Energy Saving - технологията на LG за намаляване разхода на електроенергия, LCD телевизорите намаляват допълнително консумацията на енергия с до 70%. Това означава 795 кг по-малко въглеродни емисии при средна продължителност на живота на телевизорите в Европа 7,2 години. Това се равнява на 250 литра дизелово гориво.

Благодарение на иновации като Edge LED и Local Dimming System, която позволява изключването на отделни диоди, когато те не са необходими, моделите 47LW5500-ZE и 47LW550T-ZE използват над 30% по-малко енергия в сравнение с модели в същия клас.

Тагове: