Дизайнът на чипа А11 на Apple, чието предназначение е да захранва предстоящия iPhone 8, който ще се появи догодина, изглежда вече е завършен.

Това твърди сайтът DigiTimes, според който тайванският производител на чипове TSMC "наскоро е започнал да приключва дизайна" на бъдещия процесор. Позовавайки се на "източници от бизнеса", медията посочва, че изработката на А11 ще става по процеса 10nmFinFER, което е значително по-ефективно производство от 16nm процес, използван за създаването на чипа А9 от iPhone 6S. TSMC все още работи по усъвършенстването на най-новия производствен процес, което на свой ред обяснява защо той няма да бъде използван при изработката на А10 за iPhone 7, който трябва да дебютира по-късно тази година.

"Очакванията са TSMC да предложи прототипни версии на А11 в началото на 2017 г.", отбелязва сайтът и уточнява, че в първото тримесечие на следващата година производството на А11 ще бъде в малки количества, но към есента, когато се очаква дебютът на телефона, поръчките ще скочат значително.

Виж още: Компанията създателка на Siri е готова да представи следващото поколение AI асистент, наречен Viv

Тагове: