Джони Айв, старши вицепрезидента на отдела за промишлен дизайна на Apple, даде кратко интервю на Дейвид Муир от американската телевизия ABC - рядък ход от страна Айв, който не обича и рядко дава интервюта. Но изглежда лансирането на новите продукти на Apple, които видяхме снощи (два iPhone-а и умен часовник), са наклонили везните и той говори за тях.

Все пак Айв не разкрива кой знае какви подробности отвъд обичайните любезности, но той казва, че Apple Watch е тригодишен проект, когато е попитан как събитието от тази седмица го кара да се чувства:

„Чувствам се добре. Искам да кажа, че това е шокиращ преход... работихме по този часовник в продължение на три години и той е дело на относително малък екип. Така че това е голям преход за нас - от спокойната работа към нещо, за което изведнъж научават милиони хора.“

Също така запитан: "Как правите дизайн на нещо, което хората ще използват, но преди още да са го използвали?" Айв отговаря: "Това е причината да ни отнеме толкова много време!

Муир накратко се спира и на скандала с голите снимки на знаменитости изтекли от iCloud, но само във връзка със сигурността на новата услуга Apple Pay, при което Кук уверява, че те са добре подсигурени.

"Дейвид, ние нямаше да го направим, ако не чувстваме, че това е така. Ние нямаше да го направим", казва той.

 

Тагове: