Тъй като конкуренцията между стрийминг услугите за видео продължава да се засилва, една от опциите да се излезе пред останалите е да се позволи на потребителите да „изтеглят“ филми за офлайн гледане. Netflix е емблематична компания за разпространение на филми онлайн, но съдейки по мнението на главния изпълнителен директор Рийд Хейстингс, възможността за офлайн достъп до съдържанието на услугата "никога няма да се случи." Въпреки това все повече източници твърдят, че нещата скоро могат да се променят.

Носи се слух, че преди края на годината Netflix най-накрая ще позволи на потребителите да гледат видео офлайн на мобилните си и настолни устройства. Netflix, разбира се, е отказала да коментира слуховете, но не е изключено новата функцията да бъде ограничена само до оригинално съдържание на услугата.

Този ход ще позволи на Netflix да се справи с конкуренти като Amazon и дори кабелни гиганти като Comcast, които вече предлагат офлайн функции за гледане, но по подобен начин ограничават потребителите до точно определено съдържание, а не до целия каталог.

 

Прочетете и това: Очаква ли ни нова Red Dead игра - Rockstar загатна за това