Amazon патентова нова технология, при която доставящите продукти дронове ще могат да се самоунищожат, ако ситуацията го налага, пише Slash Gear.

Патентът описва ситуация, в която летящата машина е в опасност да падне, което може да причини щети и контузии. Затова дронът вместо това ще се взриви с идеята, че така на земята ще паднат само отломки от него, които не би трябвало да наранят никого.

Засега все още сме далеч от времето, когато небето ще бъде осеяно с огромен брой дронове, които изпълняват поръчки и обслужват курсове, но Amazon очевидно мисли в перспектива и следователно търси начини да обезопаси възможно най-добре процесите.

Не очаквайте зрелищна експлозия на дронове във въздуха - технологията е за "контролирана пряка фрагментация на безпилотен летящ обект". В резултат машината ще се разпадне като начинът, по който ще стане това, се определя от различни фактори като локация, време, околна среда, потенциални законови разпоредби и др. Какво обаче става със самата пратка, патентът не разкрива.