Историите за пословично нестабилния биткойн курс са много, но шефът на Bitpay Сони Синг разказва за това, как криптовалутата случайно помогнала на един човек да си спести солидните 1.3 милиона долара при обмяната на биткойн в американски долари.

Bitpay получила запитване от агенция за недвижими имоти, която имала клиент за луксозен дом, който искал да плати в биткойн. След като Синг им разяснил особеностите на плащането, двете страни достигнали до споразумение относно цената на имението, която по онова време била около 4 милиона долара.

Но имало една особеност: стойността на криптовалутата при началото на сделката била само 750 долара, но към момента на трансфера биткойн вече скочил до над 1000 долара, което на практика донесло на купувача приход от над един милион долара.

"Мъжът на практика изкара 25 процента от размяната и все едно си купи имота с 25 процента отстъпка", разказва Синг пред Bloomberg Markets.

Въпреки че криптовалутата все още не е навлязла достатъчно на стандартните пазари, не на последно място заради нейния нестабилен курс, технологията постепенно започва да се популяризира. Наскоро Япония стана една от първите страни, въвела опция за плащане на комунални услуги в биткойн.

Виж още: Да върнем Мрежата на хората

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

Tesla официално ще строи първия си завод в Шанхай, Китай

38 | Преди 18 ч.