Противоречивата компания Faraday Future се оказа забъркана в поредния скандал, след като ще трябва да отговаря в съда на иск на стойност 1.8 милиона долара. Автопроизводителят предизвика особен интерес по време на CES 2017 в началото на месеца, където представи дебютния си луксозен седан Faraday Future FF 91.

Презентацията бе ключова за компанията, която има доста финансови проблеми и за да бъде на най-добро равнище, Faraday Future възложи изработката на специалистите по визуални ефекти The Mill. Резултатът бе впечатляваща триизмерна презентация с холограми и виртуален тур из колата и възможностите ѝ с цел да бъдат впечатлени бъдещи инвеститори и клиенти.

Подобно нещо струва скъпо и хонорарът на The Mill бил договорен за 1.8 милиона долара. До момента обаче Faraday Future е платила само 20 000 долара от дължимата сума. Създателите на рекламата твърдят, че презентацията с елементи на добавена и виртуална реалност е била с цел рекламата на нов електрически автомобил, който трябва да се появи съвсем скоро. Faraday Future не оспорва сумата и твърди, че има намерение да плати, но въпреки обещанията пари не са били преведени.

Тази случка поставя още една въпросителна около бъдещето на FF 91 и самата компания, която дължи стотици милиони долари и е страна по няколко дела. Интересно е, че Faraday Future не е собственик на правата върху собствения си автомобил; те се държат от офшорна компания, регистрирана на Кайманите, и това прави инвеститорите много предпазливи.

Виж още: Катастрофите с автомобили Tesla са намалели с 40% благодарение на автопилота

Тагове: