Windows 11 е на път и ако вече сте потребител на Windows 10, ще можете да надстроите до новопреработената операционна система на Microsoft. Ако вашият компютър отговаря на минималните изисквания, ще можете да актуализирате до Windows 11 по същия начин, по който обикновено актуализирате Windows 10 - след като стане наличен по време на празничния сезон 2021 г. и през 2022 г. (Въпреки че все още нямаме точна дата, Microsoft даде някои намеци, че може да пристигне още през октомври.)

Ако сте член на Windows Insider Program и просто нямате търпение да пристигне финалната версия, можете да изтеглите първата компилация на Windows 11 Insider Preview днес и да тествате някои от новите функции, като widgets, Snap Layouts, виртуални настолни компютри и новия Microsoft Store.

Първо, за да видите дали текущият ви компютър с Windows 10 отговаря на условията за безплатно надграждане до Windows 11, разгледайте сайта на Microsoft за спецификации. И ако закупите нов компютър между сега и появата на общата версия, този компютър също ще отговаря на условията за безплатно надграждане.

Ако все още не сте актуализирали до Windows 10, не се притеснявайте - има трик за изтегляне на Windows 10 безплатно, който все още работи. Сега би било подходящо време да превключите, за да подготвите машината си за надстройка на Windows 11.

Ако сте член на Windows Insider Program (можете да се регистрирате безплатно сега), можете да изтеглите първата версия на Insider Preview на Windows 11 сега. Важно е обаче да се отбележи, че бета-версиите, особено ранните като тази, обикновено са бъгави. Никога не трябва да изтегляте бета-версия на основното си устройство, а само на тестово устройство, ако имате такова. За повечето хора е най-добре да изчакат публичната бета-версия да пристигне през юли или още по-добре - общото издание по-късно през годината. Тази първа компилация също не включва всяка нова функция, която в крайна сметка ще пристигне с общата версия.

След като Windows 11 стане достъпен за всички потребители на Windows със съвместими компютри тази есен, може да го изтеглите по същия начин, както бихте го направили с всяка нова версия на Windows. Трябва да отидете в Настройки> Актуализация и сигурност> Актуализация на Windows и да щракнете върху Проверка за актуализации. Ако е налице, ще видите Актуализация на функциите до Windows 11. Щракнете върху Изтегляне и инсталиране.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Windows 11 ще изисква всички лаптопи да имат висококачествена камера

 

Тагове: