До този момент новият сезон на „Игра на тронове“ ни предложи някои интересни събития, но със сигурност ни се иска да видим много повече действие, а защо не и масивни битки? Ако сте съгласни, новините са добри – ще ги получим! В интернет се появи кратък трейлър на епизод 9, който се пада предпоследен за този сезон, а от Entertainment Weekly (EW) разкриват някои интересни числа, свързани с него. Преди това можете да изгледате клипа, но предупреждаваме – ако все още не сте стигнали до този епизод, по-добре е да го пропуснете. Не, не се издава твърде много от историята, но по-добре изненадата да е пълна.

 

 

В епизод 9, който носи заглавие Battle of the Bastards (за да бъде по-елегантен преводът, ще го наречем „Битката на извънбрачните деца“), Джон и Санса ще се изправят срещу злия Рамзи Болтън, за да си върнат Уинтерфел, своя роден дом. Според информацията на EW в заснемането на този епизод са участвали 600 души екип и още 500 статисти, които да запълнят двете армии. А за да е пълна картината, трябва да отбележим и броя на конете – 70. Това прави наистина огромна продукция за един-единствен епизод за телевизионен сериал. Друго впечатляващо е, че са използвани 160 тона чакъл, за да успее екипът да се справи с калната настилка, оставена от проливните дъждове в Ирландия. Продължаваме с 25 опитни каскадьори, четири снимачни екипа и сериозна цена за изпълнението. Въпреки че не е ясно точно колко струва само тази серия, средната цена за този сезон е около 10 млн. долара за епизод. Масивността на сцената се потвърждава и от времето за заснемането само на битката – 25 снимачни дни. За да имаме база за сравнение, от EW обясняват, че за снимането на епизод в повечето телевизионни продукции са необходими между 8 и 12 дни. И това е за цял епизод, а не само за част от него.

Трейлърът загатва за малка част от битката, която ни очаква, а ние наистина се надяваме на нещо впечатляващо. Освен хората явно са замесени още множество стрели, щитове, копия и напрегнати погледи от Джон Сноу. Кой ли ще спечели битката за Уинтерфел?

А ето кой ще изиграе злодея в Call of Duty: Infinite Warfare