"Игра на тронове" е един от най-пиратстваните сериали и сама по себе си новина за изтекъл нов епизод от него не е нищо ново, особено като се има предвид, че НВО вече положи доста усилия, за да спре "течовете", без да постигне особен успех. Интересното в случая обаче е, че най-новият епизод от актуалния шести сезон на сериала се появи в интернет повече от 24 часа преди излъчването му, при това благодарение на грешка на самата компания.

Оказва се, че скандинавското подразделение HBO Nordic, което обслужва Швеция, Дания, Норвегия и Финландия, се обърка и публикува на сайта си петия епизод The Door доста по-рано, отколкото трябваше.

Както може да се очаква, оттук насетне не отне много време преди пиратските копия да се завъртят в мрежата, коментира TorrentFreak, въпреки че серията бе свалена няколко часа по-късно.

Подобна случка е колкото забавна, толкова и неприятна за компанията, която в последно време прилага най-различни мерки - от едновременна премиера по цял свят до спиране на предварителни прожекции, за да попречи на незаконното разпространение на сериала.

Виж още: Нова част на "Досиетата Х" ще има най-рано през 2017 г.