Apple вече навлезе на пазара на персонални финансови услуги с разплащателната платформа Apple Pay и Apple Card. Затова изглежда съвсем логично, че сега гигантът държи под око криптовалутите, търсейки нови начини да подобри методите за мобилния плащания.

Шефката на Apple Pay Дженифър Бейли потвърди, че Apple „наблюдава“ криптовалутите и смята, че те имат дългосрочен потенциал. Това е първият път, когато Бейли признава за интереса на Apple към криптовалути, което означава, че компанията вече има по-сериозни намерения за тях. iOS версията на мобилното приложение на Square наскоро добави поддръжка на търговия с криптовалути и теоретично подобна функционалност може да бъде включена към приложението Wallet в iOS.

Apple разкрива също, че безконтактните разплащания се развиват с по-бързо темпо в Европа, отколкото в САЩ. Причината е, че все още доста американци смятат, че плащанията с физически карти са по-сигурни, отколкото тези с мобилни устройства. Това е погрешно виждане, смята Бейли, но признава, че то ще се промени само с „много обучение“ на потребителите.

Виж още: Apple все пак ще работи върху сгъваеми устройства? https://hicomm.bg/novini/apple-vse-pak-shche-raboti-vrhu-sgvaemi-ustroistva.html