Ако може да се вярва на маркетинга на Apple, iPad е разностранно устройство, което може да се използва в най-различни ситуации. 34-годишният Дейвид Карлин от Великобритания определено е приел това присърце, когато излиза в морето с корабче, управлявано само от неговия iPad.

Мъжът се опитал да използва таблета за навигация на 15-метровото корабче, което през Втората световна война кралската флота използвала за тренировки на военноморските сили, пише The Next Web. И както може да предположите, нещата не се развили добре.

Таблетът на Карлин бил свързан към интернет с Wi-Fi и когато дървеният съд на име Peggotty напуснал пристанището, връзката бързо започнала да се разваля. Без надеждна навигация и управление цялата авантюра приключила безславно - корабчето загубило контрол и било ударено от минаващ ферибот. Униженият мореплавател се принудил да изпрати сигнал за помощ, докато гледал как плавателният съд отива на дъното.

За причинения хаос Карлин бил глобен с над 3000 лири за нарушение на морските разпоредби и временно е отстранен от работа. Солена глоба отнесъл и капитанът на ферибота за това, че не успял да избегне сблъсъка.

Поуката от трагикомичната случка е очевидна - не ползвайте iPad (или пък което и да е мобилно устройство) за навигация на кораб.

Виж още: Учени твърдят, че октоподите са с извънземен произход

 

Тагове: