Знаем, че още е рано за такива новини, особено като имаме предвид, че не очакваме първите захранвани с Exynos 1000 телефони да дойдат преди 2021. В същото време обаче е вълнуващо да научим, че Samsung може най-накрая да задмине своя най-голям конкурент през следващата година.

Според информация от Корея нови тестове в Geekbench показват доста интересни резултати на върха на мобилните чипове. Изглежда, че са тествани две прототипни бройки на Galaxy S21 – едната с Exynos 1000, а другата със Snapdragon 875.

Оказва се, че апаратът с Exynos 1000 постига по-добри резултати от този със Snapdragon 875 на тестове както с едно, така и с повече ядра: съответно 1302 срещу 1159 и 4250 срещу 4090.

Разбира се, съвсем възможно е тези апарати да са много ранни версии, така че производителността на двата чипа вероятно ще се промени значително, преди компанията да представи комерсиалния вариант. Все пак това вероятно е първият път когато виждаме, че Exynos чип излиза на първо място и имайки предвид, че и двата следващи флагмански чипсета ще бъдат базирани на 5 nm процес на Samsung и ще споделят сходна архитектура, няма да е учудващо, ако Exynos 1000 и Snapdragon 875 се окажат рамо до рамо в класациите.

Снимка: Samsung

Виж още: Разговорите между Facebook Messenger и WhatsApp са вече съвсем близо

Тагове: