За всички беше ясно, че в крайна сметка Facebook планира да интегрира WhatsApp в останалите приложения на социалната мрежа. Сега находчиви потребители откриха доказателство за това в кода на най-новата версия на Facebook Messenger, където има препратки към WhatsApp.

Това може да бъде знак за дългия процес, който потенциално ще събере потребителите на Facebook Messenger и WhatsApp заедно. Основната разлика между двете платформи е, че WhatsApp съхранява информация за чатовете на конкретното устройство, поради което може да използвате приложението само на един-единствен телефон. 

Споменатите в кода на Facebook Messenger команди говорят за създаването на локална база данни, както и за елементи на съвместно общуване между Facebook Messenger и WhatsApp, известия от WhatsApp, които да получавате на Facebook Messenger и блокиране на потребители между двете платформи.

Съдържанието на такива съобщения няма да бъде споделяно чрез сървърите на Facebook, поради което трябва да бъде създаден нов протокол за междуплатформен обмен между Facebook Messenger и WhatsApp. Криптирането на разговорите и запазването на личните данни ще бъде от ключово значение за подобна комуникация, тъй като водеща характеристика на Facebook Messenger е, че може да изпращате и получавате съобщения от няколко устройства едновременно.  

Снимка: Pikrepo


Виж още: Google преминава към расово неутрален код