Фенове на Samsung от цял свят се обърнаха с петиция към гиганта, настоявайки той да спре да използва своите чипове Exynos във флагманските си устройства Galaxy, тъй като те се представят по-лошо от своите Snapdragon конкуренти.  

Петиция, озаглавена Stop Selling Us Inferior Exynos Phones!, на сайта Change.org бързо набира скорост и иска компанията да се откаже от чиповете Exynos, заменяйки ги с процесорите на Qualcomm. Които към момента се използват само в Северна Америка. Основната причина за искането е, че наличните за световния пазар телефони с Exynos имат по-лош живот на батериите в сравнение с продаваните в Северна Америка апарати със Snapdragon. Действително тестовете често показват, че производителността на флагманите с Exynos е по-ниска.

Друго искане на петицията е Samsung да замени собствените си камери със сензори на Sony.

„Дълги години се надявахме, че компанията ще ни даде едно и също устройство или ще вдигне качеството на своите компоненти“, се казва в петицията.

Към момента тя има 31 535 подписа – малка бройка, която обаче се увеличава бързо. Петицията вероятно няма да привлече вниманието на шефовете на Samsung, но оплакванията за чиповете Exynos са често срещани сред потребители и журналисти.

Виж още: Huawei Mate 20 Pro: този телефон е страхотен (видео ревю)

Тагове: