Дискусията за това, кои чипове ще използва Samsung в своите флагмани, винаги е актуална, когато предстои нова премиера. Когато става въпрос за предстоящите модели от серията Samsung Galaxy Note 20, повечето слухове до момента се отнасяха за версиите, които ще използват Snapdragon 865+. Сега обаче имаме добри новини за онези пазари, на които ще излязат моделите със собствения чипсет Exynos 990 на Samsung.  

Според известен с вътрешната си информация потребител използваният от Samsung Exynos 990 в Galaxy Note 20 серията е подобрена версия с по-добра оптимизация, отколкото Snapdragon чипсетът. 

В резултат собственият чипсет на Samsung ще работи точно толкова бързо и ефикасно колкото и Snapdragon моделът. Така на практика този чипсет на Samsung се явява като + версията на Exynos 990.

В същия „теч“ се говори за това, че Samsung е направил значителни подобрения в охлаждането, разхода на батерия и общата производителност. Всъщност корейският гигант е толкова доволен от постигнатото, че възнамерява активно да изтъква тези подобрения при рекламата на Exynos 990+.

Снимка: Samsung
 

Виж ощеМистериозен телефон на Xiaomi счупи AnTuTu

Тагове: