Samsung разработва два нови варианта на чипа Exynos, потенциално за бъдещите си водещи и бюджетни устройства. По-рано се чу, че Samsung може и да не пусне следващата година Galaxy S23 с чип Exynos. Последните слухове са в противоречие с предишни доклади, тъй като загатват, че Samsung потенциално работи върху своя чип Exynos 2300 за Galaxy S23.

Сайтът GalaxyClub съобщава, че Samsung разработва два варианта на чипа Exynos - единият ще се използва във водещата серия Galaxy S23 на компанията, а другият може да намери място в бюджетен смартфон Galaxy. Според слуховете чипът Exynos 2300 е с кодово име S5E9935, а чипът Exynos 2200 е с кодово име S5E9925. С тези кодови имена можем спокойно да предположим, че ще има чип Exynos 2300, който потенциално може да захранва Galaxy S23 следващата година.

Обърнете внимание, че не се споделят повече подробности за процесора. На този етап не сме запознати с производителността и възможностите за консумация на енергия. Оттук нататък не можем да спекулираме какви подобрения идват с предстоящия процесор на Samsung. Освен това не е потвърдено дали новият чип Exynos 2300 ще съдържа подобрена версия на графичния процесор Xclipse на AMD за подобрени графични нужди.

Освен флагманския чип за Galaxy S23 Samsung също разработва процесор с номер на модела S5E8535. Чипът може да се използва в бюджетните смартфони на Samsung според номера на модела. Но това са просто кодови имена, така че последната дума остава на компанията. Мислите ли, че Samsung ще пусне Galaxy S23 следващата година с чипсети само от Snapdragon, или ще потърси нов опит да наложи своето решение?

Снимка: Samsung

Виж ощеГигантската 200 МР камера на Samsung роди гигантска снимка (ВИДЕО)

 

Тагове: