Една от най-добрите изненади, дошли с бета-версията на iOS 15.4, която беше пусната в четвъртък за разработчиците, е нова опция за активиране на Face ID, когато носите маска, без да е необходимо да имате Apple Watch. Още по-хубавото за тази функция е, че работи с Apple Pay и дори отделни приложения.

Както стана ясно по-рано, бетата на iOS 15.4 разполага с нова опция „Използване на Face ID с маска“, която позволява на потребителите да сканират отново лицата си, за да отключат iPhone, когато носят защитна маска. Въпреки че това вече беше възможно за потребители, които притежават Apple Watch, има някои разлики между двете опции.

Освен най-очевидната разлика, че вече не се нуждаете от Apple Watch, сдвоен с iPhone, новото отключване на Face ID, когато носите маска, идващо в iOS 15.4, работи в цялата система.

Потребителите могат да се легитимират с Apple Pay и дори да влизат в приложения на трети страни с активиран Face ID, когато носят маска: нещо, което не е възможно при използване на опцията „Отключване с Apple Watch“, която отключва само телефона и нищо друго. Дори AutoFill на Safari работи с новото отключване, когато носите маска в бетата на iOS 15.4.

Въпреки че опцията за отключване на Apple Watch остава достъпна за потребителите, вероятно повечето потребители ще предпочетат новия метод за отключване, тъй като работи с приложения за iPhone. Струва си да се отбележи, че настройката на Face ID за работа с маски изисква iPhone 12 или iPhone 13, така че потребителите с iPhone 11 или предишни модели все още разчитат на отключване с Apple Watch.

iOS 15.4 бетата вече е достъпна за разработчиците, докато официалното издание се очаква тази пролет.

Снимка: Apple

Виж още: Първите в света живи роботи вече могат да се възпроизвеждат. Време за паника? (ВИДЕО)

 

Тагове: