Това може да е изстрел в тъмното, но група фенове отправиха петиция към Samsung да върне на пазара любимата серия Galaxy Note още в началото на следващата година, когато по традиция е време за премиерата на новите флагмани от серията Galaxy S.

Петицията е на сайта Change.org и е създадена от популярния фенсайт SamMobile. На практика тя призовава Samsung да пропусне серията Galaxy S22 и вместо това да предложи нови телефони с името Galaxy Note.

Серията смартфони Galaxy Note е обичана от милиони фенове по цял свят и всички те бяха много разочаровани когато Samsung обяви, че няма да пусне нов Galaxy Note модел през 2021 г. заради влиянието на недостига на чипове върху мобилната индустрия, се казва в петицията.

Вместо Galaxy Note тази година Samsung се готви да предложи Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3. Това ще стане на 11 август, когато ще видим и нов S Pen стилус, създаден специално за гъвкавите телефони, което ще добави повече Galaxy Note функционалност към другите топ модели на компанията.   

Подписалите петицията потребители твърдят, че Samsung може да запази всичките си флагмански серии, като ги редува, и така ще зарадва и феновете си. До момента петицията е подписана от 8000 души, като целта е 10000 подписа. Разбира се, изглежда крайно невероятно Samsung да обърне внимание на подобно искане, тъй като серията Galaxy S21 се представи много добре тази година и дори имаше по-ниска цена от своя предшественик.

Снимка: Samsung

Виж още: Kриптовалутата Libra на Facebook може да дебютира в ограничена форма в началото на 2021 г.