Благодарение на многото слухове от известно време знаем, че Galaxy Z Fold 3 ще има вградена под дисплея селфи камера. Въпросът за качеството на изображението обаче е съвсем различен и сега нова информация ни дава по-добра представа за него.

Профилът IceUniverse твърди, че вградената под дисплея камера на Galaxy Z Fold 3 използва AI алгоритми за подобряване на изображението. В резултат качеството на снимките „не е лошо“. Слухът твърди, че камерата все още не достига нивото на конвенционалните селфи камери, но все пак ще бъде най-добрата сред телефоните, използващи тази технология.

Това не е първият път, когато източник твърди, че селфи камерата на новия гъвкав телефон няма да го изложи. Наскоро това направи сайтът Android Police, според който вградената под дисплея камера на Galaxy Z Fold 3 ще бъде „добра“.


Samsung не е единствената компания, която предлага вградена под дисплея камера, тъй като ZTE Axon 20 направи това в края на миналата година. Неговите селфита обаче имаха нетипично сияние, сякаш лещата на камерата е зацапана, така че ако Galaxy Z Fold 3 избегне този ефект, новият модел пак ще бъде подобрение спрямо първия телефон с вградена под дисплея камера.

Друго голямо предизвикателство за технологията са снимките при слаба светлина, тъй като дисплеят над камерата блокира голяма част от светлината, стигаща до сензора.

Така ще бъде интересно да видим как Galaxy Z Fold 3 ще реши този проблем.

Снимка: shutterstock

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот