Софтуерните инструменти за редактиране на изображения като Adobe Photoshop са жизненоважни в творческия свят, но нека си го кажем - не всеки може да плаща всеки месец само за да получи допълнителни инструменти. Ето защо Pixelmator пусна обновената версия на Pixelmator Pro за Mac OS. Редакторът обещава много от функциите, които бихте очаквали от подобен софтуер от най-висок клас, и дори има нотка на изкуствен интелект. Термин, който производителите все по-често подмятат, когато описват своите продукти.

Интерфейсът е преправен и обединява всичко в един прозорец. Има и ново оформление за инструментите и нова Metal 2 енджин, който е едновременно бърз и добавя умни трикове. Фотографите ще харесат поддръжката за RAW файлове, включително многослойни редакции, които запазват всички детайли. Налични са и потребителски фото ефекти.

Има инструменти, които използват машинно обучение чрез CoreML рамката на Apple. Технологията ви дава естествено изглеждащи резултати към снимките. Софтуерът ще е наличен по някое време през есента. Pixelmator все още не разкрива цената, но компанията обяви, че иска да направи Pro версията "максимално достъпна". Като се има предвид, че настоящата версия на Pixelmator струва 30 щатски долара (еднократно), можем да очакваме близка до това цена. Това най-вероятно няма да замени софтуер като Photoshop, ако някои функции са от решаващо значение за работния ви процес, но може да разчитате на Pixelmator за повечето ви нормални дейности по обработката на снимки.

Тагове: