Fossil Group е една от компаниите, които партнират на Google във връзка с създаването на умни часовници с Android Wear. Друга компания Intel, през март тази година придоби Basis (производител на умни часовници) срещу 100 млн. долара, за да създаде свое носещо се устройство. Общото между Fossil Group и Intel е, че двете компании имат общ план за създаване на умен часовник.

Те обединяват усилията си за създаване на "нови продукти и технологии, които ще бъдат разработени за ориентирани към модата потребители." За съжаление данните за това партньорство са все още оскъдни, но ако следваме нишката на новините, за които сме писали през тази година, можем да направим предположение, че Intel може да вгради своя нов мини модем за осигуряване на достъп до интернет, в умните часовници на Fossil. A Fossil от своя страна ще се погрижат за модната страна на нещата.

Истината е, че след всички умни часовници, които сме виждали до днес, от различните хардуерни производители, няма нито един, който да е успял да „отпуши“ този нов технологичен сектор. Да, хората биха използвали умен часовник, но само ако той предлага стил, качество и дълготрайност. Дали Fossil и Intel могат да се справят с този проблем? Предстои да видим.

 

Вижоще: Intel използва умни часовници, за да помага на пациентите с Паркинсон

Тагове: