Миналата година Samsung пусна Galaxy Note на цена от 1.25 милиона южнокорейски вона, а Galaxy Note 10+ струваше 1.5 милиона вона в Южна Корея. Според местни медии тазгодишните модели ще имат малко по-ниска цена – както Galaxy Note20, така и Galaxy Note 20+ ще струват с 0.05 милиона по-малко.

В западна валута това е 40 долара, така че намалението не е голямо. От друга страна обаче, ако е вярна, тази информация е в разрез с прогнозите на анализаторите, които предвиждаха, че през 2020 моделите ще струват с 0.005 вона повече, а не по-малко.

Понижената цена частично се обяснява с очакването за по-слабо търсене заради коронавирус пандемията. Това не е единственото обяснение, тъй като местните оператори покриват традиционно по-висока част от цените на Galaxy флагманите, като за двойката Galaxy Note техните субсидии възлизаха на до 0.7 милиона вона.

Припомняме, че при премиерата си в Европа Galaxy Note 10 струваше 950 евро, а Galaxy Note 10+ - 1100 евро. Корейските медии не уточняват дали по-ниските цени ще се отнасят за чуждите пазари, но това изглежда логично. Очевидно е, че дори със занижените цени Samsung очаква по-слаби продажби на флагманската серия Galaxy Note 20. Това става, след като продажбите на Galaxy S20 моделите също бяха засегнати от финансовата несигурност тази година.

Двойката Galaxy Note 20 ще бъде анонсирана на онлайн събитие на 5 август, а по магазините ще бъде от 21 август.  

Снимка: Wikipedia

Виж още: Huawei: Hикой закон не може да ни принуди да хакнем вашата мрежа

 

Тагове: