Премиерата на серията Samsung Galaxy S22 е по-близо от всякога, като компанията потвърди събитие Unpacked през февруари. Заинтересованите клиенти също могат да резервират телефоните сега, за да получат допълнителен кредит от 50 долара. Изтичането на информация вече подробно описва почти всичко за водещите телефони Galaxy от следващо поколение, включително възможно увеличение на цената от 100 долара в САЩ. Цените на телефоните в ЕС също изтекоха и има добри новини за вероятните клиенти.

Според надеждния разпространител на вътрешна информация Роланд Куанд серията Galaxy S22 ще започне от 849 евро, като моделът Plus ще бъде на цена от 1049 евро, а Ultra ще струва 1249 евро. Това означава, че началната цена на гамата в Европа ще остане същата като за серията S21, като Samsung планира да таксува 200 евро премия за всеки скок на модела. Освен това компанията изглежда иска да начисли само 50 евро премия за увеличаване на паметта на S22 и S22+, както правеше в миналото.

Въпреки това, течовете показват, че базовата версия на Note S22 Ultra ще се доставя с 8 GB RAM – по-ниска от 12 GB RAM, намиращи се в S21 Ultra, и по-малко от опцията за по-висока памет, която моделите S22 Ultra ще имат. Така че в известен смисъл може да се каже, че ще получите по-малко хардуер за парите си. 

Не е ясно колко пълна картина рисува това или дали изброените модели показват наличност и цени на всички пазари, но Куанд не предлага подробности за цените за 16 GB RAM модел, въпреки че това беше опция за миналогодишния S21 Ultra. Същото важи и за предишните слухове около модела с място съхранение от 1 TB - тези нови цени стигат само до 512 GB.

Ще има варианти с до 12 GB RAM и 512 GB пространство, но корейският гигант твърди, че възнамерява да таксува 100-200 евро за тази надстройка, а Galaxy S22 Ultra от висок клас с 12 GB RAM и 512 GB място за съхранение може да струва солидните 1449 евро. Макар и скъпо, трябва да можете да се възползвате от атрактивните бонуси за предварителна поръчка и оферти за обмен на стари телефони от Samsung и операторите, за да смекчите удара върху портфейла си.

Докато тези течове показват стабилно покачване на цените за Европа, предишни слухове твърдят, че може да видим увеличение на цените и в САЩ.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Прорезът се промъкна и в новия таблет на Samsung