Плановете на Meta за генеративен изкуствен интелект започват да се реализират. Въпреки че компанията все още не е внедрила много функции на генеративния изкуствен интелект, Марк Зукърбърг даде ясно да се разбере, че иска Meta да бъде възприемана като един от лидерите в тази област.

Сега Axios съобщава, че по време на среща на ръководството на компанията тази седмица Зукърбърг е изложил по-подробно някои от плановете на Meta. Главният изпълнителен директор изтъква, че е запознал служителите с някои от начините, по които Meta планира да внедри генеративен изкуствен интелект "във всеки един от нашите продукти".

Планираните функции включват AI "агенти" за WhatsApp и Messenger - нещо, което Зукърбърг е обсъждал в миналото. И докато Axios съобщава, че WhatsApp и Messenger може би първи ще получат функцията, ранна версия на чатбот с ИИ е била забелязана в приложението Instagram тази седмица от изследователя на приложението Алесандро Палуци. Споделените от него скрийншоти показват, че приложението може да има до 30 различни "личности", от които да се избира.

Според Axios в процес на разработка е и генеративното редактиране на снимки с изкуствен интелект в Instagram. Функцията очевидно ще позволи на потребителите да редактират снимките си чрез текстови подсказки и след това да споделят изображенията обратно в своята история. Наскоро Зукърбърг също така е обсъдил - по време на последното представяне на приходите на компанията - инструменти за създаване на публикации за Facebook, както и за рекламодателите на платформата.

Все още не е ясно колко скоро може да стартират някои от тези функции, но звучи така, сякаш Зукърбърг се надява да ги види по-скоро. Компанията също така се надява, че служителите ще предложат свои собствени идеи за нови функции с генеративен изкуствен интелект и според съобщенията организира вътрешен хакатон, за да вдъхнови потенциални нови приложения.

Снимка: Unsplash

Виж още: Нова заплаха грози телефоните iPhone