Google обяви актуализация на своите политики за неактивни акаунти. През 2020 г. по същото време, когато беше прекратено безплатното неограничено съхранение на Google Photos, Google заяви, че може да изтрие данните, съхранявани в акаунти, които не са били докосвани поне две години, но в публикация в блога, написана от продуктовия мениджър Рут Кричели, се споменава, че сега тези акаунти могат да бъдат изцяло изтрити. 
Новата политика ще влезе в сила най-рано през декември тази година, така че имаме известно време да получим повече подробности за това как ще работи всичко това. 9to5Google съобщава, че изтритите адреси на Gmail няма да бъдат предоставяни за повторна употреба. 


Според Google активността на профила се измерва въз основа на действия като четене или изпращане на имейл, използване на Google Drive, гледане на видеоклип в YouTube, изтегляне на приложение от Google Play Store, използване на Google Search или използване на Sign in with Google за влизане в приложение или услуга на трета страна. 
Това обаче не обхваща обичайните начини на използване на акаунтите в Google, като например създаването на псевдоними, които препращат имейли към основния ви адрес, и не е ясно дали подобни акаунти ще бъдат премахнати. Google изрично споменава, че поддържането на абонамент за нещо като Google One е един от начините за поддържане на активност, но това не е нещо, което обикновено се прави за алтернативен акаунт. 
Когато започне да се прилага новата политика, Кричели казва, че компанията ще започне с акаунтите, които са били създадени и никога повече не са били докосвани, и ще изпраща "многобройни известия през месеците, водещи до изтриването" на адреса и всички прикачени имейли за възстановяване. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Ако не изтриете тези опасни имейли в Gmail и Outlook, това ще ви струва скъпо

Тагове: