По-рано този месец Sonos обяви серия от съкращения, а сега компанията потвърди, че главният продуктов ръководител Марк Уитън напуска след двугодишен престой. По време на престоя си в Sonos Уитън ръководи два от най-важните продуктови анонси в историята на Sonos: този на високоговорителя Play:5 и софтуера за настройка на високоговорители TruePlay.

Говорител на компанията дава следното изявление пред Engadget: "Марк Уитън е решил да напусне Sonos, а последният му работен ден беше в петък, 25 март. Благодарим на Марк за упоритата работа и съдействие през последните две години."

В своя блог пост, потвърждаващ съкращенията, Джон Макфарлейн (Sonos CEO) споменава, че компанията има намерение да създаде конкурентен продукт на Amazon Echo, т.е. устройство, което може да се управлява с глас. Макар че не е обявено официално, напускането на Марк Уитън може би е свързано именно с този нов фокус на Sonos.

Преди да работи в Sonos, Уитън беше главният продуктов ръководител за Xbox и ръководеше (донякъде) стартирането на Xbox One. След като той напусна, Фил Спенсър зае неговото място. Дали Уитън ще се върне обратно в игралната индустрия, остава да видим.

 

Прочетете и това: Опасностите от сблъсъци между дронове и самолети са се увеличили трикратно 

Тагове: