Финалната версия на комуникационното приложение Google Allo ще предложи поредица от подобрения, сред които криптиране на разговорите и изчезващи съобщения, които, подобно на комуникацията в Snapchat, буквално ще се изпарят, след като измине определено време. Потребителите ще могат да задават срок, след който съобщението ще изчезне – 1 седмица, 1 ден, 1 час, 1 мин, 30 секунди, дори и 5 секунди за най-тайните послания. За онези, които държат на максималното опазване на своята анонимност, е предвиден и т.нар. инкогнито режим, при който няма да могат да се правят скрийншотове на разговорите, нито пък ще може да споделяте екрана си с Google Now on Tap.

Освен повишена защита на личните данни Google Allo ще предложи и много удобна вградена търсачка. Тя функционира подобно на търсачката в Gmail и ще може да открива ключови думи не само в разговорите на потребителите, но и в други профили под шапката на Google.

Към момента приложението е в процес на тестове, затова все още не се знае кога промените ще влязат в сила, информира Android Police.

Виж още:  Собствениците на устройства с Windows 10 Mobile получават годишната актуализация