Едва ли е тайна, че Oracle не изпитва кой знае каква обич към Google, след като загуби едно от най-големите патентни дела срещу интернет гиганта. Освен че се опитва да върне казуса в съда под формата на ново дело, Oracle търси и други начини да подкопае позициите на Google.

Пред известното списание Fortune Oracle потвърди, че финансира неправителствената организация Campaign for Accountability, която има целенасочена анти-Google дейност. Въпреки че се занимава с други социални проекти като мониторинг на големи нефтени компании, Campaign for Accountability има и инициатива, наречена Google Transparency Project. Нейната задача е да "следи влиянието на компанията върху държавните институции и личния живот на хората". Целта е да се изобличат всички евентуални етични проблеми, които възникват от дейността на гиганта.

Въпреки че Microsoft например отрича да финансира неправителствената организация, не е тайна, че тя получава подкрепа именно от други технологични лидери, които не са доволни от прекалената власт и влияние, които Google има във Вашингтон.

Виж още: Facebook отваря Messenger за рекламни ботове

Тагове: