Когато Google представи Pixel 2 смартфоните, тя също така показа и своите Google Home Max и Google Home Mini, работещи с Google Assistant. За съжаление изглежда, че някои собственици на Home Mini, срещат хардуерен проблем, който кара малкия говорител да записва всичко 24/7 и да го изпраща на Google.

Умните говорители като Home на Google и Amazon Echo естествено винаги слушат за активираща гласова команда функция, но те не записват това, което чуват, освен ако не е зададена такава команда.

Оказва се, че някои Home Mini единици имат хардуерен дефект, който нарушава неприкосновеността на личния живот. Той има бутон, който се държи продължително време, за да активира Google Assistant, без нужда потребителят да казва ОК, Google. В случая дефектните единици "реагират на жеста, дори когато не е имало продължително докосване, карайки го винаги да записва всичко, което чува около себе си“.

Google вече започна да разпространява фърмуер актуализация, която забранява сензорния контрол за всички Home Mini говорители, независимо дали те са били засегнати от проблема или не. Това е единственият начин Google да се справи с въпроса, докато се намери дългосрочно решение, което вероятно е свързано с нова партида от високоговорители.

Тагове: