В интерфейса на Play Store се появиха нови иконки, които улесняват това да следите движението на конкретни приложения в класациите на дигиталния магазин. Целта на опцията е да направи максимално прозрачно подреждането на приложенията в Play Store, за да видите колко голям или малък е интересът към тях – нещо особено полезно, ако посещавате онлайн магазина рядко.

Така, когато отворите раздела с класациите в Play Store, вече ще виждате малки иконки, обозначаващи всякакви нови промени в тяхното подреждане. Ще може да видите колко нагоре или надолу в класацията се е преместила дадена игра или приложение, за да прецените дали заслужава вашия интерес.

За съжаление нищо по тези иконки не указва времевия период, през който е индикирано тяхното движение в Play Storе, така че макар да е полезна, опцията не дава пълния контекст. Както обикновено, тази функция ще се добавя постепенно за потребителите в различните части на света, така че ако още не я виждате, просто ще трябва да почакате. При всички положения подобен визуален индикатор може да помогне както на разработчиците, така и на потребителите бързо да идентифицират тенденции в потребителските сваляния.

Наред с това интерфейсът на отделните раздели и класации Play Store ще бъде леко преработен, за да предлага по-добро визуално разделение между отделните части. Надяваме се, че по този начин ориентацията в Play Store ще стане малко по-интуитивна, тъй като приложенията и игрите там достигат астрономически бройки.


Снимка: shutterstock

Виж още: Първият гъвкав смартфон на Xiaomi вече пътува в метрото