Google Play Music най-накрая се сдоби със семеен план, от който могат да се възползват до 6 човека от семейството. Месечната такса за този план е 14,99 щатски долара, а новият план е достъпен само в САЩ, Канада, Великобритания, Австралия, Франция и Германия. Останалите държави, включително и България, са планирани за по-късно.

Семейният план позволява до шест души да управляват свои индивидуални музикални профили, да поддържат свои библиотеки, препоръки, плейлисти и история на слушанията. Той е активен за Android, iOS и в интернет.

От гледна точка на броя потребители, които могат да използват услугата и цената й, Google предлага идентични неща със семейния план на Apple Music, но тук има един скрит бонус за Google потребителите - YouTube Red. Всеки член на семейния план ще може да гледа YouTube без реклами и в офлайн режим.

Миналата седмица Google обяви, че Songza - плейлист-базираната услуга за стрийминг, която придоби през 2013 година - ще бъде спряна в края на януари 2016 г., а всички нейни функции ще се пренесат в Play Music.

 

Прочетете още: Instagram въведе 3D Touch функционалност и за Android приложението си