Функцията 3D Touch, която Apple вгради в новите си смартфони (6s и 6s Plus), спестява време и улеснява бързия достъп до някои подфункции в приложенията. А едно от първите приложения, които се възползваха от нея, е Instagram.

Сега социалната мрежа за снимки тества подобна 3D Тouch функция и за Android приложението си. След няколко месеца на изпробване при iOS разработчиците на Instagram вероятно са разбрали, че всъщност не е нужен силен натиск за предварителен преглед на изображенията, и са решили да доставят функционалността и при Android.

Потребителите ще могат да прегледат дадено изображение, без да го отварят, като просто задържат пръста си продължително върху него. В същото време те ще могат да приплъзнат пръста си по изскочилото изображение, за да го харесат, да видят профила на потребителя, който го е качил, или за да го споделят. Този тип взаимодействия са добре познати на Android потребителите. Те отдавна присъстват в операционната система на Google.

Новата функция е активна във версия 7.13.0 на приложението, която ще пристигне за всички потребители скоро. А ако искате да я инсталирате ръчно, можете да изтеглите APK файла от тук.

 

 

Прочетете още: Microsoft официално стартира Cortana за iOS и Android

Тагове: