Адвокат на Oracle е разкрил колко пари изкарва Google от Android, информира Bloomberg. Компанията от Маунтин Вю, Калифорния, е реализирала приходи в размер на 31 млрд. щатски долара и печалба в размер на 22 млрд. щатски долара от мобилната си операционна система. Google казва, че информацията е поверителна и не е трябвало да бъде разкривана публично.

"Google не публикува разпределените доходи и печалба за Android отделно и отделно от общия бизнес на компанията", пишат адвокатите на Google. "Тази непублична финансова информация е много чувствителна и публичното й оповестяване би могло да има значително отрицателно въздействие върху бизнеса на Google."

Oracle не отговори какви методи са приложени, за да се получат данните за Android. Но ако общата сума от 31 милиарда е правилна, Google е спечелила по-малко пари от Android през цялото си съществуване, отколкото Apple е спечелила от продажби на iPhone за четвъртото тримесечие на 2015 г. (32.2 милиарда приходи).

Oracle заведе дело срещу Google през 2010 г. с обвинения за използване на модифицирана версия на Java, която е собственост на Oracle, за да се развива Android. Съдът отсъди в полза на Oracle, но Google обжалва. Миналата година Върховният съд отказа да чуе последната жалба на Google, оставяйки решението в полза на Oracle. Сега въпросът е колко ще получи Oracle от Google?

 

Прочетете още: Google Play води по сваляния, но Apple взима парите: Тенденциите 

Тагове: