Макар да е регистрирана на 4 септември 1998 г., от десетилетие Google празнува рождения си ден на 27 септември. Днес световната компания, превърнала се в символ на технологичните иновации, става на 20 години. За празника екипът дизайнери на компанията създаде забавен дудъл с интерактивни функции: има видео дудъл, който показва популярните търсения през годините, забавни препратки към минали великденски яйца, обиколка из оригиналния гараж, в който е основана компанията и редизайн на работния плот на Google Images, пишат от The Verge.

Видео дудълът е малко сладникав, но интерес представляват скритите „великденски яйца“, които може да намерите в гаража на Сюзън Войчички в Менло парк, където Лари Пейдж и Сергей Брин създават първия офис на Google. Можете да направите виртуална обиколка на целия дом, който е пресъздаден така, както би изглеждал през 1998 година. Джаджи от 90-те години са разпръснати навсякъде, и не забравяйте да отворите тайната врата и да включите неоновата светлина, за да намерите повече сувенири от Google.Още любопитни тайни ви очакват и в лентата за търсене, където търсения от зората на интернета са заменени с по-модерни отговори. Например, ако търсите „как да кажете на някого, че го харесвате“, ще получите съобщение, което гласи: „Това е 2018! Просто плъзнете надясно“.

В началото на седмицата компанията обяви поредица от промени за търсачката си, с които отбелязва своята 20-годишнина. Началната страница за мобилни устройства на търсачката вече ще има избрани новини, които ще се подбират на базата на историята на посетените от потребителя сайтове. Нов алгоритъм за търсене на изображения ще показва повече съдържание, свързано с това, което търсите, а изображенията ще включват повече контекст и информация за страницата, от която идват.