Google обяви придобиването на Owlchemy Labs - VR студиото зад хитове като Job Simulator и Rick and Morty: Virtual Rick-ality. Студиото ще продължи да разработва своите проекти като мултиплатформени, но вече под шапката на гиганта. По същия начин Google постъпи и със студиото Skillman & Hackett, създало Tilt Brush, след като го закупи през 2015 г.

Owlchemy е известно с това, че създава VR изживявания, които напомнят доста на реалното усещане за боравене с ръце и предмети, както и с доста сполучливо следене на движението на главата. Това е в контраст със собствената VR платформа Daydream на Google, която има сериозни ограничения в тези сфери, припомня The Verge.

Засега още е рано да коментираме какво може да се получи от тази сделка. Вероятно тя няма да засегне особено крайните потребители, тъй като Google вече показа, че няма проблем да пуска продукти като Tilt Brush и Google Earth за VR шлемове, различни от собствения си. При всички положения обаче солидната финансова и научна подкрепа на гиганта може да бъде само от полза на Owlchemy Labs.