„Най-сериозното предизвикателство, което е отправяно към Facebook.” Така в. „Ню Йорк таймс“ нарече новата социална мрежа на Google, която стартира в средата на юни 2011 г. Сега наближаваме средата на октомври 2018 г. и докато Facebook има своите проблеми, то Google+ просто затваря врати.

Бъг в софтуера е довел до това информация, която потребителите смятат за защитена, да попадне в трети страни. Изложените на риск данни включват имената на потребителя, имейл адреса му, професията му, пол и възраст. Засегнати са над 500 000 души.

Оказва се, че интернет гигантът е знаел за това още от март, но не го е обявил. Според изтекла информация от централата на Google обратното би означавало "незабавен интерес от страна на регулаторите".

Google ще продължи да предлага частни Google+ мрежи за бизнеси, които използват системата в момента.

Темповете, с които новата социална мрежа на най-популярната търсачка в света се разрастваше до един момент, бяха сериозни. Google+ успя да достигне 10 милиона регистрации само за 16 дни от стартирането си. За сравнение Facebook направи това за 852 дни, а Twitter за 780. За един месец пък нейните абонати достигнаха 25 млн.

Към момента обаче 90 процента от потребителските сесии в мрежата завършват за по-малко от пет секунди.

Най-четени
Всички

Изтече дизайнът на PlayStation 5. Разработчик на Codemasters го потвърди (СНИМКИ)

197 | 22.08.2019
Още от Tech

Android по стъпките на Windows?

19 | Преди 12 ч.