Вече няма да е нужно да викате Google Assistant по име всеки път когато искате да дадете команда.

Както обеща на I/O, Google е направил опцията Continued Conversation на своя асистент достъпна за всички английскоговорещи потребители чрез високоговорителя Home. Активирайте я в настройките и вече няма да е нужно да използвате hey Google или OK Google, за да продължите разговора, дори и да ви е необходимо да дадете няколко последователни команди. Попитайте дали утре ще бъде слънчево, като едновременно с това поискате да ви напомни да отидете на плажа и да добавите слънцезащитния крем в списъка с покупки, без да се налага да започвате разговора отначало.

Трикът работи, като оставите Google Assistant активен за не повече от осем секунди, ако не чуе реч. Той ще остане активен, докато си мисли, че говорите, а LED лампите на вашия Home високоговорител ще са включени, докато чака да чуе гласа ви.

Все още не се знае дали други езици ще работят с Continued Conversation. И все пак това е важна стъпка в доближаването на комуникацията с Goоgle Assistant до нещо, наподобяващо разговор с човек. Това от своя страна би могло да привлече потребители, които досега са били отблъсквани от “роботизирания” език, който се налага да използват, общувайки със своя технологичен помощник.

Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

367 | 19.08.2019
Още от Tech

Ще видим ли все пак 3D телевизори?

9 | 20.08.2019