Вместо да играете на Xbox One интересни и уникални заглавия, ще може да ползвате конзолата като домашен помощник благодарение на интеграцията ѝ с Alexa и Google Assistant.

Бъдещите версии на интерфейса на Xbox One ще включват възможността да активирате поддръжката на Alexa и Google Assistant и да се възползвате от възможностите на платформата. Microsoft понастоящем поддържа само собствения си дигитален асистент Cortana чрез своя Kinect аксесоар или слушалки, но Cortana има ограничен набор от умения в момента.

Разширяването до Alexa и поддръжката на Google Assistant може да означава, че потребителите на Xbox ще могат да контролират своята конзола и чрез двата дигитални помощника. Още не е ясно кои функции ще поддържа Microsoft, но това вероятно ще означава, че собствениците на Xbox One няма да трябва да използват Kinect или слушалки за издаване на гласови команди.

Ветеранът от Microsoft Албърт Пенело неотдавна се присъедини към Amazon, за да ѝ "помогне да разбере как да разшири присъствието на Alexa/Echo в игрите" и ако тази интеграция продължава, това ще бъде още едно важно допълнение към растящото присъствие на Alexa. Microsoft също работи с Amazon, за да интегрира Alexa и Cortana, което означава, че всички Windows 10 PC скоро ще включат Alexa в тях.

Оцени:
Рейтинг: 2
Най-четени
Всички

Ark OS: запомнете това име, Huawei стои зад него

180 | 13.06.2019
Още от Play

Dark Souls и "Игра на тронове" ни дават Elden Ring (ВИДЕО)

0 | 13.06.2019